“Triem lluitar pels nostres drets”, article de Pere Almagro

0
148

En el primer trimestre del 2019 s’han duplicat el nombre d’agressions LGTBI-fòbiques respecte al mateix període de tres mesos de l’any 2018. Aquesta és una dada preocupant que reflecteix que hi ha sectors de la nostra societat que creu que el col·lectiu LGTBI+ som una mena de classe inferior i que pel sol fet d’estimar a una persona del teu mateix sexe ets inferior o més dèbil. Davant d’aquests fets podem fer dos coses: escriure un tweet dient lo malament que ens semblen aquests tipus d’agressions o fer activisme real a les institucions per tal de reclamar proteccions reals i efectives pel col·lectiu, com podria ser el complet desplegament de la llei 11/2014 o la creació d’una llei trans per tal de poder protegir aquesta part del nostre col·lectiu. Des de la JSC tenim clar quina de les dues opcions triem nosaltres; triem la de la reivindicació contínua, triem la de no descansar fins a ser escoltats, triem la de portar a les institucions les reivindicacions dels activistes; triem lluitar pels nostres drets
Ara fa 50 anys es van produir els incidents de Stonewall, en una època en la qual el col·lectiu era completament discriminat i marginat per tots els estaments de la societat, i planta la llavor del que ara és l’orgull: una macro reivindicació que ens recorda d’on venim i que també ens ha de conscienciar per reconèixer tot el que ens falta per poder avançar.
El Gaysper i la bandera arcoiris reivindiquen aquestes coses bàsiques per a tota la ciutadania, no només pel col·lectiu LGTBI+, que es van començar a reivindicar amb Stonewall i que seguim defensant avui en dia. Com és la igualtat i la fraternitat entre tots els individus de la nostra societat sense importar a qui estimen, d’on venen o el seu llindar econòmic.
Per això celebrem l’Orgull, per poder reivindicar d’una forma lúdica i visible que encara hem d’avançar en molts estaments de la nostra societat per poder arribar a la igualtat d’oportunitats entre tots els individus i que ningú es cregui superior a ningú només pel fet que es sent atret o atreta per una persona de l’altre sexe.
Aquest cap de setmana es celebra el Pride de Barcelona amb el lema “We are family” un lema que crec 100% encertat pels temps convulsos que estem vivint. En els anys anteriors hi començava a haver una quasi sintonia política absoluta entre tots els grups polítics del nostre país en què els drets del col·lectiu LGTBI+ no eren negociables i que havíem de seguir avançant tots junts, però tot això ha canviat amb la irrupció del partit d’ultradreta VOX, i amb el Partit Popular i Ciutadans decidint pactar amb ells només per poder arribar al poder sense importar el benestar de les persones.
Amb la irrupció d’aquestes idees totalment retrògrades a les nostres institucions ens cal reivindicar més que mai que les famílies amb pares o mares homosexuals són igual de vàlides i importants que qualsevol altra mena d’estructura domèstica.

Per això i molt més la JSC seguirà lluitant!

 

Pere Almagro,

Secretari LGTBI+ de la Joventut Socialista de Catalunya

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here