A favor de la restauració de les delegacions territorials de Tv3

0
238

El Consell Nacional de la JSC va aprovar la Resolució persentada per la JSC Terres de l’Ebre, juntament amb les Comarques de Lleia i Pirineu-Aràn.

El passat mes de Març, la direcció de TV3, controlada pel Govern de CiU, va rescindir els contractes amb les productores que cobrien les corresponalies de Perpinyà, Andorra, Alt Urgell, Cerdanya, Pallars i Terres de l’Ebre, de manera que tanca aquestes delegacions.

Aquesta decisió, a banda de deixar sense feina a molts periodistes, operadors de càmera i tècnics que portaven anys treballant pels telenotícies de TV3, creiem que posa en risc el model d’implantació al territori de la televisió pública catalana, que és una de les seves raons d’exisitir. Comportarà un greu empitjorament de la implantació de TVC al territori. Els punts de vista i preocupacions d’aquestes comarques seràn a partir d’ara molt menys visibles pel conjunt de ciutadans.

TVC ha esdevingut al llarg de la seva història una eina de cohesió social i cultural a tots els territoris de parla catalana. Pensem que és molt important que tots els territoris s’hi visualitzin i se sentin partíceps de l’actualitat catalana. Aquesta mesura no fa més que potenciar, una vegada més, el centralisme informatiu.

No ens creiem les paraules del conseller de Presidencia, Francesc Homs, quan afirma que no s’ha tancat cap delegació, sinó que es reobriran amb personal propi de la televisió catalana. La realitat és que aquesta mesura deixa sense delegació fixa els territoris citats, sense capacitat de desplegar informació de qualitat i proximitat.

L’actual govern de la Generalitat està deixant els passos molt marcats i clars cap a un desmantellament dels serveis públics, seguint amb la política de retallades i finançant altres mitjans de comunicació privats. No entenem que, una eina social i cultural bàsica com és la informació pública, sigui atacada privant d’informació de qualitat i proximitat a bona part del territori. A més, en el particular cas de l’Aran, creiem que s’hauria de potenciar la delegació, com a garantia d’ús de l’Aranès en els mitjans de comunicació públics.

Per això, la Joventut Socialista de Catalunya ens oposem al desmantellament dels serveis de comunicació públics que duu a terme al govern de CiU, i demanem la restitució de les corresponsalies als citats territoris, per tal de garantir l’equilibri territorial informatiu, el rigor periodístic i la diversitat informativa arreu del territori català.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here