Dignifiquem l’SMI

0
38

La setmana passada, el govern d’Espanya, va anunciar la pujada del salari mínim interprofessional a 1000 euros, i avui finalment, s’ha aprovat en Consell de Ministres. Aquesta dada, suposa una important fita pels i les treballadores, que permetrà millorar les condicions de vida i obtenir un sou més digne. Aquesta pujada realitzada pel govern de Pedro Sánchez, contrasta amb les pujades mínimes del SMI en els moments que ha manat el PP, qui ja han demostrat no tenir interès en vetllar per millorar les condicions laborals dels treballadors. 

Com bé s’ha indicat, el passat dimecres 9 de febrer, el govern d’Espanya va anunciar la pujada del SMI a 1000 euros, després de dues reunions amb sindicats i patronal. Aquesta fita se suma a la Reforma Laboral, fent d’aquest inici de 2022 uns mesos crucials quant a la millora de les condicions laborals a Espanya. Aquesta decisió, ha estat aprovada avui al Consell de Ministres, suposa un increment retroactiu del Salari Mínim des de l’1 de gener de 2022. Això implica que cap treballador a jornada completa podrà cobrar menys de 1000 euros bruts mensuals en 14 pagues.

Exemplificant aquesta mesura en dades, suposa una pujada d’un 3,6% respecte a l’actual salari mínim, que se situa als 965 euros. Tot i això, no ha sigut l’única pujada que ha patit el SMI: veiem que en els últims quatre anys ha augmentat de 735.90 € a 1000 €, 256 € en total. D’aquesta forma, sota el mandat de Pedro Sánchez el SMI s’ha incrementat un 35,9%. Alhora, durant el mandat de Zapatero, vam pujar un total de 128 €, de 513 € a 641.4 €.

Aquestes dades sorprenen si es comparen amb els anys de mandat del PP, els quals estant en el govern, només l’han pujat 66 € en total durant els mandats entre el 2000 i el 2004, i del 2012 al 2017. Aquesta situació no és nova, i demostra de nou que els governs de dretes no tenen cap interès a vetllar per unes millors condicions laborals, propiciant situacions de precarietat.

D’aquesta manera, aquesta pujada del salari mínim tindrà 1,8 milions de beneficiaris i beneficiàries a Espanya. Entre els col·lectius més beneficiats hi trobem els joves, dels quals un 30% de treballadors d’entre 16 i 24 anys patiran un augment del seu salari aquest 2022.

Des de la JSC aplaudim aquest conjunt de mesures que s’estan prenent amb el fi de millorar la situació laboral dels treballadors i treballadores, i explícitament també, dels i les joves. Aquestes decisions són més necessàries que mai. Hem de posar fi a la precarietat i les condicions laborals pèssimes, i vetllar per un futur millor, amb més oportunitats i millors circumstàncies pels i les joves.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here