Socialisme i Esquerra de nou

0
246

Passades les eleccions del 25 de novembre al Parlament de Catalunya, és habitual reflexionar sobre els resultats. El PSC ha patit una davallada important, no en la intensitat que preveien totes les enquestes, però és evident que la seua tendència de vots continua a la baixa. El fet que CIU hagi perdut una considerable quantitat de vots respecte als anteriors comicis no ha de ser un refugi o una comparativa per no adonar-se de la flagrant derrota del PSC.

Fer una anàlisi dels resultats és aparentment senzill però fer-ne la lectura correcta possiblement no tant. Interpretar una derrota i trobar-ne les seues causes, dit d’una altra manera, detectar les claus d’aquesta derrota, situar el problema i corregir-lo hauria de ser un dels principals objectius.

És evident que el Partit Socialista es troba en un punt d’inflexió, vivint un procés de renovació en el qual els terminis dels seus Estatuts no van preveure unes possibles eleccions anticipades alhora de buscar el seu candidat. És moment de treballar intensament, de buscar sinèrgies amb l’esquerra i de trobar la manera de tornar a ser l’esquerra de referència a Catalunya.

Un projecte sòlid i de contingut, amb una militància i unes bases fortes unides a un lideratge visible han de fer que el missatge socialista i d’esquerres torni a ser convincent. Una Catalunya on molta gent se sent socialista però no comparteix el projecte actual del PSC hauria de ser suficient per a reaccionar d’immediat. Una societat que es mou de forma ràpida i dinàmica necessita d’instruments que donen resposta a esta societat canviant.

Parlar de present i futur és parlar també dels més joves. Paral·lelament al PSC, hi ha un motor incombustible de gent jove amb ganes de canviar la situació que s’integra dins la Joventut Socialista de Catalunya. La JSC viu la seua època de màxima esplendor, creant noves agrupacions per tota Catalunya o reactivant aquelles que ja havien existit. De fet, la JSC actual està formada pel col·lectiu de joves més ben formats i més qualificats de tots els temps. Aprofitem-ho!

Ara és el moment. Molta gent a Catalunya està esperant que el PSC doni la volta a la situació actual, inclús l’esquerra d’altres partits polítics resta a l’espera d’una resposta ferma per part del PSC als moments que vivim.

Un missatge clar, contundent, atractiu i, sobretot, útil. Un missatge que torni a il·lusionar. Sempre hem guanyat la batalla de les idees, tornem a guanyar ara el suport majoritari del conjunt de la societat!

Maribel Querol

Viceprimera Secretària JSC Terres de l’Ebre

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here