República és Democràcia

0
287

La JSC d’Alcanar, Ulldecona i Tortosa presenten una instància als seus respectius ajuntaments perquè pengen la bandera republicana el 14 d’Abril.

Les Joventuts Socialistes a les Terres de l’Ebre realitzen dissabte vinent, dia 13 d’abril, l’acte reivindicatiu Cap a la III República. Les Joventuts Socialistes, tal com ha explicat el primer secretari de la JSC de l’Ebre, Albert Alarcon, demanen a la ciutadania que surti al carrer el 14 d’abril per demanar la fi de la monarquia i la instauració de la República, “perquè volem més democràcia en forma de República per obrir una nova etapa política”.

Alarcon ha explicat que els actes de dissabte 13, un dia abans de l’aniversari de la proclamació de la II República, consistiran en la penjada de banderes i lectura del manifest República és Democràcia a les poblacions d’Alcanar, Ulldecona, Tortosa i Amposta. A Alcanar, a les 10.00 hores, a la plaça del Mirador; a Ulldecona, a les 11, a la plaça Sala i Ferré; a Amposta, al Pont Penjant, a les 12, i a Tortosa al Pont del Tren, a les 13.00.

Les JSC de Tortosa, Ulldecona i Alcanar, d’altra banda, han entrat una instància als ajuntaments dels seus respectius municipis reclamant que diumenge, dia 14 d’abril, es pengi als balcons de l’edifici consistorial la bandera de la II República al costat de la senyera. Segons ha explicat el primer secretari de les JSC de Tortosa, Pau Sabaté, “els ciutadans de les Terres de l’Ebre que van lluitar per la democràcia i la defensa de la llibertat mereixen un homenatge, un acte de memòria, ja que molts d’ells van patir la persecució, l’exili posterior a la guerra civil i, fins i tot la mort per part del règim franquista.”

Les Joventuts han recordat que són molts els dies internacionals en què els ajuntaments o bé pengen un faldó o una bandera reivindicativa al balcó. “Volem que un període tan significant per a la vida de molts ciutadans sigui també reconegut en un exercici d’homenatge i memòria”.

La primera secretària de la JSC d’Ulldecona, Nassira el Hadri, per la seva banda, considera que cal plantejar seriosament la implantació d’un model d’estat basat en la República Federal que replantegi totes les institucions de l’Estat i es millori el sistema polític fent-lo més democràtic, més igualitari, més transparent i més just.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here