La JSC Tortosa demana un canvi radical del Pla de Joventut de la ciutat

0
315

Pau Sabaté: “Exigim al govern de Tortosa polítiques reals per als joves, sobretot en ocupació i habitatge”

La JSC de Tortosa considera desfasat l’actual Pla Local de Joventut de Tortosa perquè no té en compte la situació que pateix avui aquest col·lectiu, amb 966 aturats i 1.366 demandants d’ocupació menors de 34 anys, i perquè no aporta solucions als problemes reals dels joves al municipi, entre els quals en destaca el difícil accés a l’ocupació i l’habitatge.

Per tot això, el grup municipal del PSC entrarà una moció al proper ple per tal que el govern hi incorpori les propostes del pla presentat avui i que ha estat elaborat per la JSC de Tortosa. El regidor socialista Enric Roig ha explicat que “és possible fer alguna cosa més contra l’atur juvenil i per evitar que els nostres joves no hagin de marxar fora, trobem inexplicable la deixadesa del govern de CiU en matèria de joventut i especialment en promoció econòmica. Roig ha agraït la feina feta per la JSC amb un pla “molt exhaustiu, que xafa carrer, fet per joves i per a joves i que té en compte, entre altres, l’ocupació, la formació, l’habitatge i el suport a les activitats juvenils, adaptant-se a les necessitats reals de la joventut de la nostra ciutat”.

En concret, el pla presenta 25 propostes dividides en onze programes: l’educació en temps de lleure, la inserció laboral, l’habitatge, la promoció d’hàbits saludables, la salut i l’escola, la creativitat i el consum cultural, la dinamització, la societat de la informació, l’associacionisme, el voluntariat social i el treball en xarxa. D’entre aquestes, el primer secretari de la JSC de Tortosa, Pau Sabaté, ha destacat les enfocades a donar resposta a dues de les principals problemàtiques com són la inserció laboral i l’accés a l’habitatge. Quant a la inserció laboral ha recordat la importància dels cursos de formació ocupacional, la necessària consolidació de la borsa de treball jove i la formació i orientació laboral. “Aquest és possiblement l’apartat més important i al que es dóna menys suport”, ha lamentat. Per això, ha explicat que es proposa la posada en marxa de la Feinateca, “un espai de consulta per dur a terme la recerca activa de feina i d’accions formatives que facilitin la inserció al món laboral i millorin la qualitat professional”, també el foment de l’emprenedoria amb la concessió de microcrèdits, que el grup municipal ja va proposar al ple, i la cooperació empresarial a través del Club de les Noves Empreses.

Pel que fa a l’habitatge, Sabaté ha subratllat que tot i que la Borsa d’Habitatge Jove està en marxa, cal potenciar-la molt més, per això es fan propostes concretes com oferir apartaments de lloguer en edificis municipals que estan buits, com l’adossat a la caserna de la Policia Local, i un projecte de lloguer solidari perquè l’Ajuntament faci de mediador entre els arrendadors i arrendataris “per tal d’arribar a un consens i poder establir preus de lloguer assequibles per als joves”

En un altre ordre de coses i entre moltes altres propostes, el pla incorpora també la posada en marxa d’un mercat de les idees; l’habilitació d’un espai municipal diferenciat per a joves; un concurs de DJ de música electrònica, i una nova pista d’skateboard i espais municipals oberts per fer esport.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here